Båtar på rad

Kalender på skrivbordOm man går i tankarna att investera i en båt så finns det olika typer av båtar och man bör även se till sina egna behov när det gäller att välja rätt typ av båt. Man pratar främst om fyra olika båttyper och dessa är Hardtop, Daycruiser, Styrpulpetare och Walkaround. Hardtop är den kanske populäraste av de fyra typerna och kännetecknas av ett täckt framparti medan resten av båten är öppen och kan täckas med ett kapell. En Hardtop är vanligtvis fem till sex meter lång och körs mestadels med utombordsmotor. Det är en stabil båt som passar bra för kortare turer och utflykter. Det finns även utrymme och möjligheter för enkel övernattning om man inte har allt för stora krav på bekvämlighet.

Hur man kan få mer tid över till båten

Har man nu väl blivit ägare till en båt vill man naturligtvis få så mycket tid som möjligt över att spendera just på båten. Detta kan dock vara svårt i den stressade tillvaro många lever i där man arbetar hela veckorna och inte har så mycket fritid. En möjlig lösning på detta problem kan vara att bli egenanställd. Egenanställning innebär att du är din egen chef och du bestämmer själv hur mycket du vill arbeta. Med en egenanställning blir du visstidsanställd av ett egenanställningsföretag under den period ditt uppdrag varar. Därigenom kan du arbeta intensivt i perioder för att sedan frigöra mer tid åt ditt båtintresse.

Funktionshinder är inget hinder

Många upplever säkert att funktionshindrade människor inte kan njuta av båtliv. Inget kunde vara mer fel! med specialbyggda båtar kan även funktionshindrade uppleva sjön och ta del av den frihetskänsla som livet på en båt erbjuder. Beroende på vilken form av funktionshinder man har krävs det naturligtvis olika åtgärder på båten men man kan ofta med ganska enkla medel underlätta så att alla som vill kan följa med och uppleva det härliga sjölivet.