Oavsett vilken typ av båt du har och hur länge du planerar att vara ute med båten är det alltid viktigt att du klär dig rätt. Därför kan du i det här inlägget läsa mer om hur du ska tänka för att du ska få ut ännu mer av båtturen genom att klä dig på rätt sätt.

Bra jacka

Till att börja med är det bra om du tänker på att det blåser en hel del ute på sjön eller havet. De flesta blir frusna av all blåst och därför är det bra om du har med dig en jacka. Förutom att du behöver skydda dig från vinden är det också bra om jackan tål väta bra eftersom vädret snabbt kan växla om. Du kan köpa din jacka på NA-KD där det finns ett brett utbud av jackor.

Flexibla byxor

Förutom att det är viktigt att du har med dig något varmt du kan ta på dig är det också viktigt att du har på dig byxor som du enkelt kan manövrera båten i. Därför ska du tänka på att välja byxor som är tillverkade av ett material som är lätt att röra sig i. Alternativt att byxorna inte sitter åt utan sitter löst längs med benen.

Övrig klädsel

Sist men inte minst ska du tänka på att ha på dig skor som är rejäla och tål väta bra. Det är också ett plus om de är halkfria. I övrigt kan du ha på dig en hatt eller en keps som skyddar huvudet mot solens starka strålar samt ett par solglasögon.