En gång i tiden var båten det bästa sättet att transporteras på, bedriva handel och möta andra kulturer. Emellertid har flyg, tåg och motorfordon tagit över mycket av detta och båten är numera ett av flera moderna transportmedel. Även om det idag finns färre praktiska anledningar till att äga en båt ser människor andra fördelar med att använda båten. Härnäst presenteras tre fantastiska fördelar med att äga en båt.

3 fördelar med att äga en båt

1. Tillbringa tid med familj och vänner. Med en egen båt får du möjlighet att tillbringa kvalitetstid med dina nära och kära. En vanlig vecka består nämligen av långa dagar på jobbet samt andra förpliktelser och ärenden som förekommer i vardagslivet. Vad är ett bättre sätt att slappna av på än att ta en båttur med personer som står dig närmast? Båten erbjuder olika fritidsaktiviteter som att fiska eller utforska naturen. Om du har barn är båtlivet ett sätt att lära dem något nytt och spännande.

2. Oändligt med vatten. Med en bra båt finns möjligheten att färdas långt bort i djupa vatten. Det kommer alltid finns nya områden att upptäcka, exempelvis en sjö i inlandet eller en vik, strand eller hav. Bara i Sverige finns det omkring 100 000 sjöar, så möjligheterna till nya äventyr och upptäckter via båt är oändliga. Se bara till att studera området på en karta innan och kolla upp var det finns lokala småbåtshamnar. Sedan är du redo att börja äventyret ensam eller tillsammans med nära och kära.

3. Ekonomiskt fritidsintresse. Många har den felaktiga uppfattningen att det krävs mycket pengar för att äga en båt. Även om det stämmer att lyxbåtar och yachter är kostsamma är det långt ifrån hela sanningen. Båtlivet är i likhet med att köpa begagnade bilar hos Riddermark i Stockholm något som kombinerar hög klass och ekonomi, på en och samma gång. Det är nämligen möjligt att finansiera en båt för några tusenlappar i månaden och få njuta av kvalitetstid med den. Givetvis kostar det pengar, fast det är pengar som kan sparas in genom att ge upp några saker. Tänk bara på hur mycket en konventionell familjesemester kostar. Om du istället använder pengarna till en båt kan du på ett flexibelt sätt resa iväg när och vart som helst. Du kommer att spara in pengar på både flygresa och hotellkostnader. Dessutom kan du packa med dig din egen mat inför båtresan.